Guan Eng, DAP negeri berbuka puasa bersama PAS Pulau Pinang esok

HARAKAHDAILY – PULAU PINANG – Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berminat berbuka puasa bersama kepimpinan PAS Pulau Pinang ada 4 September ini (esok) di Restoran Kasim Mustaffa, Seberang Jaya.

Rombongan beliau dijangka akan sampai jam 6.45 petang bersama barisan Exco dari Parti DAP Pulau Pinang.

Pesuruhjaya PAS Negeri, Ustaz Salleh Man memberitahu, dalam mesyuarat Badan Perhubungan PAS Negeri baru-baru ini memutuskan untuk mengadakan majlis berbuka puasa sesama sendiri untuk mengeratkan lagi tali silatulrahim.

“Tiba-tiba suatu hari Lim bertanya bila masa beliau boleh berbuka puasa bersama kepimpinan PAS Pulau Pinang. Mungkin beliau berjenaka tapi memandangkan kami pun ada program tersebut beliau pun berminat,” katanya.

Justeru itu, Ustaz Salleh mengingatkan semua Jawatankuasa Badan Perhubungan agar datang bersama ke majls berkenaan kerana selain berbuka puasa boleh juga mengadakan perbincangan ringkas berkaitan pentadbiran negeri dan perkembangan negara.

Selain Ketua Menteri antara yang akan hadir ialah wakil-wakil rakyat DAP iaitu Chow Kon Yeow, Chong Eng, Lim Hock Seng, Ohee Boon Poh, Lew Chin Tong, Ng Wei Aik.

Advertisements

1 Komen

  1. 4 September 2008 pada 1:57 am

    Proses permulaan di mana persepakatan antara kaum mula terjalin. terus kan, lakukan berterusan agenda2 murni. Semoga persepakatan, kesefahaman terjalin.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: