Hasrat Anwar capai sasaran 16 September sukar – Ku Li

mSTAR – KOTA BAHARU: Anggota Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah berkata, hasrat Pakatan Rakyat (PR) untuk membentuk kerajaan pada 16 September ini sukar untuk menjadi kenyataan.

Menurut beliau, persefahaman dalam parti yang berada di bawah pakatan itu  PAS, DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR)  dilihat masih belum jitu.

“Saya tak yakin itu akan berlaku… kita lihat tak ada kesungguhan dalam pakatan itu, kalau satu pihak (pun) tak boleh beri persetujuan (dalam beberapa perkara)… (saya tidak nampak) bagaimana cadangan itu dapat menjadi kenyataan,” katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas merasmikan Forum Sambutan Merdeka: Pelaksanaan Undangundang Fasal 152 dan Fasal 153″ dengan tema Memperkasakan Perlembagaan Negara anjuran Majlis Tindakan Rakyat Kelantan (MTRK) di sini hari ini.

Tengku Razaleigh yang merupakan penaung MTRK, sebelum itu menyampaikan ucaptama bertajuk Mempertahankan Asas dan Teras Kedaulatan dan Ketahanan Rakyat dan Negara Pelbagai Kaum.

Mengulas bajet 2009 yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi semalam, Tengku Razaleigh berkata, ia menampakkan usaha kerajaan dalam membantu meringankan beban golongan yang memerlukan dan golongan berpendapatan rendah.

Bagaimanapun, katanya, kedudukan ekonomi negara ekoran kemelesetan ekonomi dunia perlu diberi perhatian. BERNAMA

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: